yaravandijk.reismee.nl

Laatste weekje BA, Mendoza en Cordoba

Hey allemaal, We zijn inmiddels alweer meer dan een week geleden uit BA vertrokken, en nu is het echte backpacken dan eindelijk begonnen! Ons laatste weekje in Buenos Aires was heel leuk, maar we hebben niet zoveel meer gedaan. Het was ook onze laatste week Spaans les, en we hebben nu niveau A1 afgerond. Zaterdag was het alweer Nadia's laatste dag, en daarom waren we vrijdag weer bij la Cabrera gaan eten. Ze hebben daar echt de lekkerste steaks ooit! Daarna hebben we nog een heerlijk taartje gegeten en cocktails gedronken bij plaza serrano. Zaterdag zijn we 's avonds voor de laatste keer naar las terrazas geweest, en het was weer heel erg leuk. Dit keer hebben we zelfs de zonsopgang boven de zee gezien! Zondag avond zijn we samen met Torge met de bus richting mendoza gegaan. Wat een geweldige bussen hebben ze hier! We hadden hele grote leren stoelen die bijna helemaal naar achter konden, dus we hebben de hele busrit heerlijk kunnen slapen. 's ochtends kwamen we eindelijk in Mendoza aan, waar ook Boris was. We hebben toen de hele dag door de stad gelopen, maar in Mendoza zelf was niet zo heel veel te zien, alles draait daar om de outdoor activiteiten. Dinsdag kwam ook Nima aan in Mendoza, en hebben we op de fiets een wijntour gedaan. Het was heel erg leuk, ondanks dat ik niet zo van rode wijn hou. We hadden een tandem gehuurd, en dat was echt heel erg grappig. Uiteindelijk hebben we 3 wijngaarden bezocht en 2 wijnproeverijen gedaan. Woensdag gingen Lau, Nima en Torge skydiven, en ging ik mee kijken omdat ik het al een keer gedaan had. Het was toen echt super lekker weer en ik ben toen eindelijk een beetje bruin geworden. Donderdag was alweer ons laatste dagje Mendoza, en hebben we niet zoveel gedaan.  Vrijdag ochtend hebben we de bus naar Cordoba genomen, en 's avonds waren we er toen eindelijk aangekomen. We zouden in Cordoba bij een vriend van Laura's zus slapen, en hij was echt heel erg aardig.  Zaterdag heeft hij ons de stad laten zien, en omdat Cordoba zoveel universiteiten heeft is het echt een studentenstad. 's avonds zijn we naar een verjaardagsfeest van een vriend van hem geweest, en daarna nog heel even naar een club.  Zondag hebben we zelf nog even door de stad gelopen, en hebben we 'S avonds de bus richting Mendoza genomen.  Vanaf Mendoza hebben we weer de bus richting Santiago de Chili genomen en daarvandaan door naar Valparaiso, een leuk kustplaatsje vlakbij Santiago. De busrit naar Santiago was erg mooi, omdat we helemaal door het Andes gebergte gingen. We zijn nu net in Valparaiso aangekomen na bijna 20 uur in de bus. Het is hier jammer genoeg niet heel warm, maar het schijnt wel een leuk plaatsje te zijn. Nu willen we een paar dagen in Valparaiso blijven, en dan donderdag naar Santiago gaan omdat Lizan dan voor een paar daagjes in Santiago is! Xxx

liek

hey yaar wat heerlijk om met je mee te reizen!!!
Geniet er maar lekker van he pas goed op jullie zelf!!!
dikke kus xxxliek